Elastisk polyurethanskum , hvad er det, og hvad bruger du det til?

Hvad er purfoam?

I denne blog vil vi forklare dig, hvilket elastisk polyurethanskum, elastisk skum er, hvad fordelene ved elastisk polyurethanskum er, og hvad du kan bruge det til. Men først en generel introduktion. PU-skum er et alsidigt produkt, som du vil støde på i ethvert hjem. Det har været brugt i byggeriet i mange år og kaldes derfor også "byggeskum". PU-skum findes i mange forskellige typer og bruges til at tætne sømme og isolere boliger og meget mere. Dåserne med PUR-skum fås som 1-komponent skum og 2-komponent skum. I denne blog fokuserer vi på vores 1-komponent skumvariant. 1-komponent polyurethanskum er forblandet i en dåse og reagerer med fugt fra luften og overfladen. Dette sikrer, at 1-komponent PUR-skum hærder mindre hurtigt end 2-komponent PUR-skum. Efter at polyurethanskummet er hærdet, kan det behandles.

Elastisk polyurethanskum – fordelene

Ud over normalt PUR-skum bliver elastisk PUR-skum mere og mere almindeligt. Den store fordel ved elastisk PUR-skum sammenlignet med almindeligt PUR-skum er dets permanente elasticitet. Dette gør det elastiske PUR-skum ideelt til brug i rum med store temperaturforskelle. Udover sin fremragende fleksibilitet har det elastiske PUR-skum også god akustisk og termisk isolering og lufttæthed. Det fleksible polyurethanskum, som f.eks elastisk skum er særdeles velegnet til tætning af sømme og revner ved montering af vinduer og døre, udfyldning af hulrum, påføring af et lyddæmpende lag og optimering af isolering. Elastic Foam er et pistolskum og påføres ved hjælp af en Pur Applikator.

Til hvilke sektorer er det elastiske polyurethanskum, Elastic Foam, interessant?

Vores elastiske polyurethanskum, Elastic Foam, er interessant i forskellige sektorer. Du bør så overveje brug af entreprenører og byggeri generelt. Pudsere, efterbehandlingsindustrien og malere. Men også hvis du arbejder indenfor indretnings- og køkkenbyggeri, installationsbranche, boligforeninger og rammemonteringsfirmaer. Og hvad med handymanfirmaer, klimainstallationsfirmaer og efterbehandlingsfirmaer? Som du kan se, er mulighederne uendelige.

Egenskaber og applikationer

Produktet gør rum lufttætte og giver varmeisolering til arkitektoniske strukturer. Det er også en vigtig del af "AirTight System" fra PremTech. Den kan bruges i både nybyggeri og renovering. Den er lydisolerende op til 63dB, har en brudforlængelse på 45%, kan skæres efter 35 minutter, har et lavt VOC indhold og er desuden EN1026 testet for lufttab ved 1050Pa.

rengøring

Efter brug af Pur-applikatoren er det vigtigt, at den rengøres ordentligt. Dette kan gøres med PurCleaner. Pur Cleaner er specielt udviklet til at fjerne uhærdet Pur-skum. Dette produkt kan bruges til indvendig og udvendig rengøring af Pur-applikatoren. For at bruge Pur-applikatoren sikkert anbefaler vi at bruge personlige værnemidler såsom handsker og sikkerhedsbriller.

Hvordan fjerner du PUR-skum?

Ved påføring af PUR-skum kan det nogle gange ske, at PUR-skum ender et sted, hvor man ikke ønsker det. Med vores Pur Cleaner er det nemt at fjerne uhærdet Pur-skum. For at bruge Pur Cleaner sikkert anbefaler vi at bruge personlige værnemidler, såsom handsker og sikkerhedsbriller. Har du fået PUR-skum på hånden eller armen? Så anbefaler vi at fjerne dette med vores Power & Care Wipes. Hvis polyurethanskummet allerede er hærdet, kan du nemt fjerne det med en kniv eller slibemaskine.

Hvordan opbevarer du polyurethanskum?

Er du færdig med at sprøjte PUR-skum, men er dåsen ikke tømt endnu? Hvis du bruger en Pur-applikator, er det bedst at placere dåsen tilbage i pistolen efter rengøring af Pur-applikatoren. På denne måde kan der ikke komme luft til ventilen, hvilket forhindrer dehydrering. Dåsen med polyurethanskum kan opbevares på denne måde i flere uger. Glem ikke at lukke skrueknappen på Pur-applikatoren, før du udskifter dåsen med Pur-skum! Dette forhindrer blokeringer.

konklusion

Vi anbefaler vores Elastic Foam til tætning af sømme og revner og isolering af boliger med varig elasticitet. Med sin fremragende fleksibilitet, termiske og akustiske isolering og lette påføring er den det ideelle valg til både professionelle og gør-det-selv-opgaver. Vælge elastisk skum og oplev fordelene ved dette højkvalitetsprodukt selv. Har du nogen spørgsmål? Du er velkommen til at kontakte os for mere information eller rådgivning.